Theater

van der Laan & Woe

Niels van der Laan en Jeroen Woe ontmoetten elkaar op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Met hun afstudeervoorstelling wonnen ze in 2004 op het Theater aan Zee-festival in Oostende de Toneelprijs voor de meest veelbelovende jonge makers. Het jaar daarna won het duo de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Vanaf 2006 zijn ze op tournee door het land. Na hun eerste voorstelling Ctrl+Alt+Del (tournee 2006-2008) volgde Help Ons (tournee 2008-2010), beide geregisseerd door Ira Judkovskaja. Met het derde programma Superlatief begon de samenwerking met regisseur Erik van Muiswinkel. Dit programma werd in 2011 bekroond met de Neerlands Hoop-prijs voor de meestbelovende cabaret-act. Met hun vierde voorstelling, Buutvrij, werden ze genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.

Niels en Jeroen zijn momenteel wekelijks te zien in Even Tot Hier, een satirische amusementsprogramma op de zaterdagavond. Daarvoor waren ze 7 jaar lang te zien in hitshow De Kwis met Paul de Leeuw, Rob Urgert en Joep van Deudekom. Ze zijn 2/5 deel van de cabareteske close harmony boyband Stanley en de Menzo’s waarmee ze sinds 2010 kerstvoorstellingen maken. In 2010 en 2012 schreven en speelden ze mee met de VARA-oudejaarsconferences met verder oa Erik van Muiswinkel, Mike & Thomas, Sanne Wallis de Vries en Ronald Goedemondt. Ze maakten 8 jaar lang deel uit van het radiocabaret van Spijkers met Koppen.

Momenteel staan ze in de theaters met hun zesde voorstelling: Pesetas.

tekst & muziek: Van der Laan en Woe
regie: Lidwien Roothaan
techniek: Marco Steenks, Sieuwert Zwaagstra
decorontwerp: Dirk Debou
lichtontwerp: Yuri Schreuder
posterontwerp: Daniel Ament
kleding: Maartje Wevers
productie: Evelien Heus, Mandy Frölich
dank: John van Eijk, Miguel Wiels, Diederik Scholten, Henk Langeveld, Briël van Rijsbergen
tourneeplanning: Senf Theaterpartners

Niels

Naast VanderLaan&Woe is Niels onder andere bekend van het Sinterklaasjournaal en het satirische tv-programma RAMBAM. Hij was te zien als acteur in onder meer Lisa’s Missie van de KRO, de telefilm Midzomernacht, Kasper en de Kerstengelen, en te horen als voice-over van Villa Achterwerk van de VPRO. Hij is tekstschrijver/regisseur oa betrokken bij collega’s Ronald Snijders en Eva Crutzen, en schrijft scripts en liedjes voor de kinderserie De Boterhamshow. Verder was Niels als schrijver en acteur betrokken bij de Nederlandse editie van The Daily Show met Jan Jaap van der Wal en schrijft hij sporadisch mee aan de sketchshow Klikbeet. De stem van Niels is te horen in Pixar's The Good Dinosaur.

Jeroen

Naast VanderLaan&Woe is Jeroen onder andere werkzaam als regisseur. Hij regisseerde voorstellingen van oa Erik van Muiswinkel, Rosa da Silva, Peter van Rooijen, Vrouw Holland, Nina June en Stefan Pop. Komend seizoen trekt de door hem mede gemaakte voorstelling Tis Hier Geen Hotel langs de theaters. Hij was te zien het filosofie-programma What's The Right Thing To Do, en was af en toe columnist in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Als singer-songwriter is Jeroen verbonden aan muziekgroep Het Nieuwe Lied. In februari 2013 verscheen zijn eerste solo cd, een tweede verschijnt in 2020. Als tekstschrijver werkte Jeroen oa voor Paul de Leeuw en Cojones. De stem van Jeroen is te horen in Dreamwork's Ice Age 5.

Voorstellingen

Ctrl+Alt+Del (2006-2008)
Help Ons (2008-2010)
Gedoog Hoop en Liefde (oudejaarsconference 2010)
Een onvergetelijke kerst met Stanley en de Menzo's (2010-2011)
Superlatief (2010-2012)
Het Eerlijke Verhaal (oudejaarsconference 2012)
Buutvrij (2012-2014)
Kerst, Kerster, Kerstst met Stanley en de Menzo's (2014-2018)
Alles Eromheen (2014-2016)
Pesetas (2017-heden)