Biografie

VAN DER LAAN & WOE
Van der Laan & Woe (voorheen Geen Familie) bestaat uit Niels van der Laan en Jeroen Woe. Zij ontmoetten elkaar op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Met hun afstudeervoorstelling wonnen ze in 2004 op het Theater aan Zee-festival in Oostende de Toneelprijs voor de meest veelbelovende jonge makers. Het jaar daarna won het duo de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Vanaf 2006 zijn ze op tournee door het land. Na hun eerste voorstelling Ctrl+Alt+Del (tournee 2006-2008) volgde Help Ons (tournee 2008-2010), beide geregisseerd door Ira Judkovskaja. Met het derde programma Superlatief begon de samenwerking met regisseur Erik van Muiswinkel. Dit programma werd in 2011 bekroond met de Neerlands Hoop-prijs voor de meestbelovende cabaret-act.

Niels en Jeroen zijn momenteel wekelijks te zien in De Kwis, een satirische nieuwsquiz op de zaterdagavond met Rob Urgert, Joep van Deudekom en Paul de Leeuw. Ook zijn de 2/5 deel van de cabareteske close harmony boyband Stanley en de Menzo’s waarmee ze in 2010 en 2011 een kerstvoorstelling maakten. In 2010 schreven en speelden ze mee met Gedoog Hoop en Liefde, de oudejaarsconference met verder Erik van Muiswinkel, Mike & Thomas, Sanne Wallis de Vries en Ronald Goedemondt. Ook op oudjaarsavond 2012 verzorgden zij met een ploeg cabaretiers de Oudejaarsconference: Het Eerlijke Verhaal. Ze maakten 8 jaar lang deel uit van het radiocabaret van Spijkers met Koppen.

Momenteel staan ze in de theaters met hun vierde voorstelling: Buutvrij, met deze voorstelling werden ze genomineerd voor de Poelifirario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.

regie: Erik van Muiswinkel
techniek: Diederik Scholten, Tom Vollebregt, Joel Post, Maus Hendriks
vormgeving: Janne Sterke
lichtontwerp: Mike Evers
poster: Joost de Haas
 

NIELS

Naast VanderLaan&Woe werkt Niels onder andere als schrijver/speler van het satirische tv-programma RAMBAM. Hij was te zien als acteur in onder meer Lisa’s Missie van de KRO, de telefilm Midzomernachtinternetseries Ideale Liefde en Kwart Voor Heel, en te horen als voice-over van Villa Achterwerk van de VPROHij was als tekstschrijver/adviseur betrokken bij collega’s Ronald Snijders, Yora Rienstra en Eva Crutzen, en schreef in 2010 voor Schouwburg De Lawei in Drachten de kerstvoorstelling Het Spook van De Lawei. Verder was Niels als schrijver en acteur betrokken bij de Nederlandse editie van The Daily Show met Jan Jaap van der Wal. Niels geeft les op de Toneelschool Amsterdam, in de vakken tekstperforming en spraak. Zijn favoriete jaargetijde is de herfst.

JEROEN

Naast VanderLaan&Woe is Jeroen onder andere werkzaam als regisseur. Hij regisseert Erik van Muiswinkel, Nina June en Peter van Rooijen, eerder werkte hij met oa Nina de la Croix, Stefan Pop en Trio Zazi. Verder is hij columnist in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Als singer-songwriter is Jeroen verbonden aan muziekgroep Het Nieuwe Lied. In februari 2013 verscheen zijn eerste solo cd. Op de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie geeft Jeroen les in liedperforming en begeleidt hij muziektheaterprojectenJeroen is kwart Chinees